Tukar susu formula atau stop terus

Salam ibu2. Saya ada seorang anak perempuan berusia 1 tahun 6 bulan. Doktor cadangkan boleh tukar susu formula ke susu fresh atau lain2. Boleh tahu sesiapa yg ada pengalaman hentikan susu formula? Dan perlu tukar mnum susu ape?#bantusharing

1 Balas

Sy pun buat mcm tu. Anak minum susu Enfalac a+ sampai 1 tahun lebih. Lpas tu sy bg die minum susu dutch lady fresh milk yg biasa tu, yg dlm kotak ready to drink tu. Sis boleh je bg jenama apa2, farm fresh ke, goodday ke, marigold ke as long fresh milk. Not low fat milk. Tp disebabkan berat anak sy naik x berapa cantik masa 1 tahun 3 bulan tu, sy on semula formula milk hanya untuk 2 serving per day.

2y ago

Yup susu dutch lady 123 tu still dikira susu formula. Boleh saja kalau awak nk bg. Nk bg susu formula okay je. Susu fresh milk pun nk bg boleh saja. Sbb die dah mkn complete meal kn, x de depend pd susu saja.