adakah tanda bersalin?

Salam ibu2. Nak tanya klu ada contraction tapi turun darah xda tu tanda juga nak bersalin. Dari jam 4 ptg sampai skrg bby suka sgt mgeras sampai x selesa d buatnya. #37w3d

1 Balas

Ye btl sis...xturun darah tp contraction shj pon tanda bsalin juga..tp contraction yg sbnr...bkn contraction palsu ye....contraction sbnr ni dia konsisten....alih kedudukan pon dia xhilg sakit...dlm tempoh 5mnit kalau 3x perut mengeras blh segera ke hospital ye sis