Tak boleh makan

Salam ibu2, nak minta pendapat sy baru 5 weeks tapi dah start tak boleh makan. Tgk gambar makanan pun dh muntah2. Mcm mana ye nak bagi ada selera utk mkn ? #pregnancy #bantusharing #advicepls #mommybuntu

2 Balas

alahan kalau ikut kiraan doc. akan sampai 13w. tp, untuk nak tarik selera mkn tu sis kne try n error. tp, jgn mkn mknan yg berempah kalau booe elakkan bnyak mkn buah, minum air masak, kurangkan manis. sis bole try mkn nasi sikit². sesuap ke 2suap. elak mknan yg mengeluarkan bau yg wangi. sbb tu bt tekak kite kembang n muntah.

kalau saya nurse srh elakkan mkn mknan bmnyak blemak sbb saya pon alahan... ceduk nasi 1 senduk ja... tp tu pn xhbs..