Cerai buai 🤭

Salam ibu2. Nak minta pendapat. Anak saya berumur 1y7m. Dekat rumah dia biasa tidur berbuai waktu nap. Malam dia boleh tidur sendiri di bilik. Kalau keluar pun dia okay je boleh tidur dimana mana. Cuma kalau dekat rumah je. Ada tips/cara tak nak bagi dia tidur atas tilam/bawah pada waktu naptime ni. #bantusharing #pleasehelp #advicepls

2 Balas

cara sy dulu, lepas anak dh tidur lena dlm buai, angkat anak smbung tidur atas tilam. sy buat seminggu je cmtu anak sy dh taknak buai, bila naptime sy dodoi dlm buai dia mengamuk sbb lg selesa tidur sendiri kt tilam.

1y ago

Faham. Thanks awak. Saya akan cuba 👍🏻

try tepuk tepuk dia..suramkan kawasan tmpt tido dia..

1y ago

Create suasana macam nak tidur malam la kan. Thanks awak 👍🏻