KEPUTIHAN

Salam ibu2. Mintak pendapat ye. Masa saya start 25minggu saya ada keputihan sampai gatal2. Sekarang saya dah 32minggu. Saya selalu bagi tahu nurs di kk yang saya ada keputihan gatal. Nurs cuma nasihatkan banyak mnum air kosong sahaja. Kenapa nurs tak check ye ? #pleasehelp

28 Balas

kk tempat saya check up bagus tiap kali check up mesti pesan kalau ada keputihan teruk rasa gatal bagi tau, jumpa doctor pun pesan yang sama kalau ada keputihan diorang terus buat swab keputihan.

awak inform ke doc jer terus time jumpa doc. macam saya aritu, terus doc ambik sample keputihan & bagi ubat insert. lepas tu da kurang keputihan & gatal

Cuba kurangkan air manis dahulu. Susu kita minum pun kadang tinggi gula. Dan banyakkan makan yogurt. In shaa Allah..

normal sis. n mmg kena minum air kosong byk2. Klau discharge tu kaler kehijauan baru nurse KK bg ubat.

sye pn mcm tu jgak.. last2 peg klinik swasta.. Dr amek sample & rpenye sye positive GBS..

next time kne bgtau doc.. mntk nurse refer doc..

patot kene cek bawah

bgtau doktor