Sedikit keliru

Salam ibu2, kandungan sye sepatotnya 6 minggu 3 hari. Sye baru pegi scan doc kata baru 4 minggu 6 hari. Normal ke usia kandungan x sama dgn hari 1st day period?

9 Balas

EDD akan guna EDD yg diberi oleh Klinik Kesihatan bila start buat buku pink. Biasanya EDD dari KK akan lewat 3hari dari EDD dlm apps. Then klau dh scan baby besar atau kecil dlm range 2minggu. Ianya tak jadi masalah. Apa pun, bila dh dpt EDD dari KK tu. Adjustlah balik EDD dlm apps ni. Baru tk pening

normal sis. lagi² kalau jenis period tak teratur. masa saya mula² pregnant ikutkan dah 7minggu tapi doc tak nampak apa² pun, sampai dia cakap "betul ke awak pregnant" 😂 lepastu saya repeat scan 3minggu lepas tu, alhamdulillah baby baru 7minggu & nampak jantung.

sy first date priod 1/8.. edd 8/5.. bila scan kt kk doc bg thu jd 3/6.. sbb sy priod x teratur.. sblm nie ada thyroid.. lps ops bulan Mei, sy dpt thu pregnant bln Sept.. so skrg mmg ikut trikh yg 3/6.. scan kt kk pn alhamdulillah baby membesar ikut trikh tu.. 😊

sy pun sama sis jauh beza dgn 1st period sma yg kna scan😂 ikutkn 1st period sy msuk 15mggu.. tpi bla doktor scan bru 10mggu 😅 yg pnting bby sihatt ja ☺️

normal..tak semua pesenyawaan tu tepat² mcm kiraan.. semua anggaran je.. kalau beza lebih 2 mggu nanti dr akan bagi edd baru..

Sama dengan sy sis klu ikot apps 8 weeks 1 day tp bila scan 6 weeks 1 day

Normal, persenyawaan bukannya berlaku hari 1st day period pun

Normal. Selalunya tak kurang atau tak lebih daripada 2 minggu

sis time scan tu nampak kantung shj or dan nmpk sekali baby ya?

1y ago

Nampak kantung shj