Gelap/Hitam pada bahagian badan

Salam ibu². Bila hamil mmg celah kangkang, ketiak, belakang paha, belakang leher jd gelap/hitam? Ibu² ada masalah mcm ni? Sy runsing sbb bukan gelap biasa, terlampau² gelap dr bhgn badan lain 🥲. Setakat ni sy scrub badan saja, ada cara lain? #firstmom

19 Balas

Sy pun gelap sgt.. skrg dah bersalin 42 hari area leher dh putih, celah2 tu blm lg.. mls nk scrub sbb ank pyh tido skrg

Normal kot sbab saya pun perasan juga especially ketiak tu. Takleh buat ape la kot. Hadap je la 😅

1y ago

Sy punya ketiak pon mcm tu. Mcm ketara sgt 😅

Normal..2x pregnancy mmg gelap di bhgian ketiak..tenyeh mcm2 sma aje..bby dh kluar, slow2 okay blik🤣

salam ibu2. klau ank pertama salin czer, ank kedua boleh salin normal ke?

1y ago

kalau ada gdm boleh ke kali ke 2 nak normal

muka sy pun terus jd gelap sejak pregnant ni. normal sis sbb perubahan hormon

1y ago

my geng😅😅org pakat tegur wey sebb sya nmpk gelap dan kusam sgt😅😅dengan muka nya pucat dan tak bermaya..tpi now dh gugur🥺

normal. hormon pebawakan. tak perlu buat apa2 awak

sama saya. ketiak, celah kangkang 🥲

sy pun sama teruk...😔

normal..