Doakan saya..

Salam ibu² asianparents Hari ni down sangat, saya nak kata² semangat dari ibu² Asianparents. kandungan saya dah masuk 37week. Tadi scan kat KK doktor cakap perut dan kaki kecil baru masuk 32week. Masa scan 34 week ok normal. Tapi tadi scan kecil pulak. Esok saya akan pergi hospital untuk jumpa pakar. Doakan semoga baby saya baik² saja ye. #1stbaby

27 Balas

Saya plak mase 28weeks tu kk scan ckp baby besar, n maybe lahir t dlm 4kg++. Refer kat swasta pun same. Dah doc suh diet. Bile g hospital pakar, doc marah nape nak kena diet. Tapi saya diet je la, sbb takut kn bising plak cik misi kat kk ngn MIL skli bising. Last², baby lahir tu, timbangan pertama 2.3kg je , g timbang automatik 2.5kg. Dah la lahir minggu 36.

4y ago

maksud diaorang jaga makan kot. tapi sebut diet 🤣

Saya pernah macam kes sis, doktor kata FL baby pendek sikit.. Saya cuba pergi scan kat swasta, doktor cakap normal sebab size baby saya kecil.. Kadang usia baby scan d KK dgn swasta tak sama.. Syukur lepas bersalin semua ok ja, kaki baby ok ja normal tak pendek pun.. Btw kena doa ja sis.. Harap lepas bersalin baby sis ok ja dan sihat..

4y ago

sy pn pnh kena scan di kk doc ckp ukuran xikut weeks yg sptutnya..sy xpuas hati sy scan kt luar..doc ckp okay je ikut je weeks..hmm kk pnye machine xcanggih sgt cm swasta..buat sy risau smpai xtido mlm dsbbkn tu.😅

sama mcm saya..doktor cakap baby kecik..dah jumpa pakar..pakar cakap dua minggu lagi memang kne beranak paksa..saya tanya doktor..doktor cakap mugkin baby dah xserap makanan dari kita.. harap semuanya okey..amin..

kawan saya baru kena last week. KK scan kata kecik dari size sepatutnya.. dari 7w ke 5w. lepastu refer Hospital Ampang, Dr kata takde masalah apa2. Size normal je.

sy prnh bgitu...gugur jantung doktor ckp kpla besar drpda bdn..... kena surh jmpa doktor pakar tpi syukur normal jg ...smoga sis pnya bby ...sihat & baik2 amin

kuatkan hati sis semoga Allah merahmati dan permudahkan segala urusan sis🤲🤲🤲doa dgn Allah,insyak Allah di kabul doa sis

sy p klnik kk last week doc ckp ukur lilit badan baby kecil.. tggu 19.11 utk check up balik...dh risau sgt2 nie..😭😭😭

bykkan berdoa.. insha Allah..mudah2an tiada apa2 yg bahaya berlaku.. semoga Allah permudahkan urusan kamu

Semoga Allah permudahkan segala urusan,jangan banyak fikir ok,teruskan positive ok insha Allah x ada apa2

Semoga dipermudahkan segala urusan. Kuat ye ibu. Moga semuanya baik2 shj 🌻