Permakanan ketika menyusu

Salam ibu2 . Ank saya dh kuat menyusu . Tapi brat dia naik sikit2 je . N tinggi dia pun nk msuk garis kuning dh .. hrp check up bulan dpn brat ngan tinggi ank cntik .. Aaminn .. saya dh cuba jga prmknan saya biar susu bdan ni bby dpt khasiat . Blh x ibu2 share jnis mknn yg buat susu ibu brkhasiat ? Apa saya perlu mkn ? Or prlu elak ? Saya nk naikkan brat dan tinggi ank saya tolong please #firstbaby #firstmom

3 Balas

Selain dari jaga pemakanan ibu, puan jugak kena jaga jadual tidur baby utk bantu perkembangan baby. Baby perlukan 13-15 jam sehari utk tidur. Kadang tidur tak cukup juga boleh buat perkembangan baby terbantut

Puan blh rujuk ini

Dan ini