Susu badan kurang

Salam ibu2.. anak saya sekarang dah berusia 10 bulan. Saya sekarang masih beri fully breastfeeding. Saya bekerja dan akan pam susu time kerja utk beri stok susu pada pengasuh. Masalah saya sekrang susu saya makin kurang. Ada tak tips utk bykkan susu? Risau stok susu utk diberi kepada pengasuh tiada.

3 Balas

Sy pernh tnye nurse kk psl susu mkin kurang dan lme2 susu drop.. Sbb mse sy lpas pntng msuk keje.. 2kli jer sy kluar pergi pump sbb tu jer mse yg ade.. Yelaw kite keje ngn org kn.. Mne bole suka ati nk keluar.. Lma2 susu mkin kurng pastu drop.. Nurse kata kena pump ikut jam, mksudnya kul9, kul12, kul3, kul6 ah gitu.. Kkire nye bru sy fhm nape drop.. Pastu xbole stress.. Kena mkn mkanan yg sehat yg bole supply susu.. Gitu la nurse kata.. 😊

jadual pump awak semasa kerja?

Pam kerap 2 jam sekali.