MERANCANG SENDIRI

salam ibu2 , ada x pnglaman yg merancang sndiri smpai 3/4 tahun ?? sy sblm ni makan pill prancang dri klinik tp sy bhnti , ank pn dah nk stahun .. sy bhnti bkn la nk tmbh ank lgi , cma sy takut mkn pil prncang lama2 ..sy ada sjrh cyst dlu , lgipn ank ptma sy pn x mudah sy dpat dlu , macam2 sy ikhitiar spya hamil, niat nk mnmbah anak .klu blh nk ank ptma ni umurr 3 atau 4 tahun macam tu la . ada x ibu2 yg mrncang sndiri smpai 3 atau 4 tahun ?? nak tipsss boleh ?? #pleasehelp #firstmom #ingintahu

16 Balas

adaaa! cm sy pun merancang sendiri, lepas 5 tahun baru sy decide nak tambah 🤭 sy tak guna apa² pil perancang. sy guna kaedah apps kesuburan (kalau period teratur je boleh pakai apps ni) lepas 5 tahun sy decide nak anak tu sy try utk dptkan anak ke 2, alhamdulilah takde masalah. saya jarak jauh sgt tu sbb actualy memula taknak tambah nak sorg je dah la. tapi tiba tiba anak 1st asyik mintak adik sbb tgok kawan² smua ada adik 🤣 cm kesian lak tu bagi la sorg teman main dia.

1y ago

haah sy pun jenis ok je kalau ade rezeki lagi sy terima, tp sy cuba juga kaedah sendiri utk planning taknak anak lagi.. ekonomi keluarga kami pun tak berapa stabil. sy cuba apa yg mampu je la dlu 🤭