Darah nifas atau haid

Salam ibu TAP sy berpantang dh 43hari ,darah yg slalu kluar sikit je dan prnh 1 malam darah x kluar langsung .Keesokan harinya kluar darah warna merah pekat dan banyak ,sblm tu ada rasa sakit senggugut .Itu kira darah nifas atau haid ye ?Bantu sy ibu TAP#firstbaby #1stimemom #mommybuntu

7 Balas

Kalau masih dlm tempoh 60hari, itu darah nifas sebab tempoh paling lama nifas 60hari. Melainkan darah sudah berhenti dalam masa 15hari kemudian hari seterusnya (iaini hari ke 16) baru keluar darah. Itu dikira haid 😄

3y ago

betul. saya baru bertanya pada kawan saya mengenai hal ini.

darah haid sbb sy pun mcm sis lepas pantang terus period.. kalo darah tu kuar bhari2 darah haid la tu..

start hri pertama brsalin, brapa lma darah kluar? sbb xkn darah kluar spanjang pntang (45hri)...

3y ago

tgk org jg sis mcm sy selepas bersalin dlm 2minggu darah dah berhenti...tggu 3bulan br start period

Follow

follow

up

f