Baby tak berak

Salam ibu ibu, nak tanya. Baby saya skrg dah usia 18hari, tapi masuk harini dah 2hari tak berak. Mix bf dan fm. Ada yg boleh bagi pandangan. Normal atau tak

4 Balas

kalo baby x berak tp perut msh lembut,ade kentut tu xde masalah tp kalo da meragam kembung,perut keras better bwa gi klinik..takut susu x sesuai.. jom join group sembang mumy2 shaja ye https://chat.whatsapp.com/KZ6Cu60vwPE1K6jcnD9VH4

2y ago

Perut dia kembung. Tapi memang kerap kentut. Kentut busuk betul. Alhamdulillah malam tadi dah berak. Tapi harini takde berak lagi lepas berak semalam tu.

kalau campur susu fm mesti kena berak jugak dalam sehari tu awak. buat senaman cycling utk baby tu. urut perut dia. inshaallah mudah dia nak berak nanti tu

2y ago

Tu lah dok urut perut dia je banyak kali. Alhamdulillah malam tadi dah berak. Tapi harini takde berak lagi lepas berak semalam tu.

dia ade kentut x? buat senaman,boleh google..sbb susu fm pun minum jgk kn..

2y ago

Kentut ada busuk betul. Alhamdulillah malam tadi dah berak. Tapi harini takde berak lagi lepas berak semalam tu.

normal

2y ago

Normal ke sis? Alhamdulillah malam tadi dah berak. Tapi harini takde berak lagi lepas berak semalam tu.