Teringin baby girl

Salam ibu ibu , ada tak tips nak dapatkan baby girl , saya dah 2orang boys dan tengah pregnant , scan kalini pun boys . Teringin sangat nak baby girl . Ada tips takk ?? 🥺🥺🥺

9 Balas

sis terai tukar tempat tidur dgn suami insyaallah sbb ny petua org tua² dlu mak sy cuba buat alhamdullilah dpt boy sbb tpi syg mak sy xdk rezeki mak sy keguguran msa 6 bulan msa 6 buln tu semua baby dh ckup sifat tu yg boleh thu girl or boy . lps tu mak bgi petua ny dkt ank nkn mak saya Alhamdulillah dy dpt baby boy sekarg dy dh ad 2 girls 1 boy

Bg suami minum susu kurma sis 😄 sy ni tiap kali puasa memang amalkan susu kurma...suami pun sama tiap kali sahur. Kopi stopkan terus ya. Sebab tiap kali lepas raya mesti sy pregnant😅 skrg pregnant anak ketiga. Tiga2 anak sy girl. Huhu. Jd sy rasa mgkin asbab susu kurma kot. Xpe kita usaha ja..inshaAllah. Selain dr itu adalah hikmah Allah

1y ago

wah tq tipsnya

Bagi saya boy ke girl awak terima je la ..bukan snng nak pregnant ..da ada anak ni pun bersyukur da..saya anak 3 3 perempuan nak lelaki juga tapi fikir balik allah da bagi kita rezeki mengangung da bersyukur sangat..

1y ago

memang dh redha dh pun . tapi mana tau kalau ada tips nanti boleh guna untuk next baby 🤭 insyaAllah sblm umo 35 mmg nak 4org anak .

Wslm ibu,saya terbalik,dh 3 girl skrg tgh preggy yg no4, detail scan smlm kata girl juga,tp sya x putus doa,hrp ada keajaiban lahir nati boy,Amin.bukan xredha.tp nk usaha mne tau kuasa Allah.so keep doa je momi.💪🏻

1y ago

banyakkan berdoa bulan ni . mana tau doa kita termakbul , saya hari² doa harap dapat baby girl .. macam kes org lain gak scan boy dapat girl . harap jd pd saya la . sebab naluri tu kuat sgt 🥺🥺

yg menentukan jantina ni dari sperma lelaki. makanan ke position masa bersama ke semua takde main peranan. bykkan doa masa bulan puasa ni. mana tahu Allah nak bg rezeki perempuan pulak lepas ni

1y ago

amin³

Boleh cuba bersama dgn suami sebelum 2-3 hari sebelum ovulation day 😊..sbb sperm x jenis gomok² lambat sikit nak sampai ke destinasi tp jangka hayat lama sikit..sperm y lajuu tp tak lama jangka hayat dia

1y ago

ya puan..selepas period 😊

tips kena buat sebelum pregnant...kena selalu bersama lepas first habis period.... insyaallah saya doa kan sis Allah bagi anak girl..

1y ago

tq sis doakan . amin3 . moga no 4 lepas ni girl pulak 🤣🤣🤣

Kalau dah pregnant tak boleh ubah. Sebelum pregnant kena plan. Boleh try pemakanan untuk suami dan waktu bersama tu. Boleh search

1y ago

tq sis

berapa weeks sis?

1y ago

hehe tula tgk kes org scan boy dapat girl rasa macam semangat pulak , hari² doa .. tp kalau dapat boy pun saya ok je .