comfius keputihan ke air ketuban

salam ibu 2 dekat sini, saya nak tanya saya dh 38 week 6 hari, klau kluar cecair putih jernih pastu ada putih2 sikit itu kira keputihan ke atau air ketuban eh.. saya comfius sbb dia kluar sikit2 tapi kerap jugak rasa keluar dia tapi tak rasa sakit ke apa pun sory tanya saya ank first xtau#ingintahu #pleasehelp #firstmom

1 Balas

Kalau keputihan mcm lendir tebal maybe mucus plus and air putih jernih ialah air ketuban. Kalau ibu perasan air putih jernih keluar sikit sikit tu, consider air ketuban ibu leaking. Ibu x akan rasa apa2 sehingga dpt contractions. Better ibu segera ke hospital utk check bukaan cervix and amniotic fluid level, takut baby lemas nanti.