Ada keluar Darah

Salam hye😊 Saya nak tanya, kandungan sya baru 11 weeks.. tp semalam ada darah kat spender, darah tu tk bnyak la.. perut pun tk rasa sakit, Adakah tu normal? Ada sesiapa yg penah alami tk? Risau 😢#firstbaby

13 Balas

tlg pg hospital.. keluar darah boleh jd threaten miscarriage mcm sy duduk wad tuk dr pantau. bleeding x normal bg ibu hamil walau sikit . bahaya atau x biar dr yg decide.kdg2 rahim luka pun boleh bleeding

2y ago

Trima kasih awk, sya dah g klinik alhamdulillah baby ok.. doc bagi ubat kuat kn rahim.. smoga tkde apa² la 😢

Saya pon masatu bleeding 11 weeks. Lepas buang air, saya lap guna tisu and ada darah. Terus pergi hospital. Lepas dr cek semua, dapat ubat kuat rahim and dr diagnose threatened misscarrige.

2y ago

Alhamdulillah. Banyakkan bedrest ye sis. Awal awal pregnant ni risau sikit sebab baru lagi.

pegi sis cek jgan x pegi. dari kita duduk diam xbuat apa apa, last last nnti kita juga yg mnyesal. pegi cek skurg kurgnya kita thu keadaan kita selamat atau tak.

2y ago

Tq dear... dah g klinik, doc bagi ubat kuat kn rahim.. alhamdulillah baby ok

baik sis pegi je klinik...sbb lain² situasi badan..sy pn penah kluar darh masa mggu masih baru²..tp alhamdulillah..doc ckp penempelan saja...

2y ago

Tq dear... dah g klinik doc bagi ubat kuat kn rahim, alhamdulillah baby okjga

Tak normal. Kalau checkup dekat klinik, nurse sentiasa pesan kalau ade pendarahan or spotting sila ke hospital segera.

2y ago

Tq dear.. alhamdulillah baby ok, doc dah bagi ubat kuatkn rahim

Tak normal. Sila pergi ke klinik untuk penilaian doktor. Tak boleh nak samakan pengalaman dengan orang lain.

2y ago

Sama-sama. Semoga dipermudahkan urusan

tak normal sis , better you cheak kat hospital . Apa ii kaitan dengan bleeding mesti pergi hospital

2y ago

Tq dear.. dah g klinik doc bagi ubat kuat kn rahim, alhamdulillah baby ok

Wassalam.. sebarang pendarahan semasa hamil sila segera rujuk ke klinik / hospital berdekatan..

2y ago

Tq dear.. doc bagi ubat kuat kn rahim, alhamdulillah baby ok jga

g cek dgn doc Group baby dec2022/2023 https://chat.whatsapp.com/K6SHxUl5ivX5Y2L5aoIrTG

2y ago

Tq dear 😊

Better pergi klinik terus. Saya dua kali gugur dedua turun darah..

2y ago

Tq dear.. doc bagi ubat kuat kn rahim, alhamdulillah baby ok jga, 😊