Urine test

Salam and hye mommy semua. Alhamdulillah, saya dah 14w5d harini. Saya nak tanya pengalaman para ibu di sini, ada tak yg bila buat urine test di KK mesti ada blood? Masa 1st saya pergi KK, saya punya result ada blood 3+ dan protein 3+. Kemudian Dr minta repeat pada hari yg sama, masih sama bacaan. Selang seminggu saya kena pegi buat urine test lg sekali, blood masih 3+ tp protein dah berkurang. Harini appt di KK, result utk protein hanya trace shj tp blood masih 3+ 😓 Dr ada tanya saya, masa buang air kecil ada rasa sakit tak dan jawapannya takde rasa sakit. Tak pernah rasa sakit masa buang air kecil. Dan urine saya warnya bukan kemerahan atau keruh. Air saya usahakan utk minum 2L sehari, kdg² lebih dr itu. Saya dahulukan dengan ucapan terima kasih buat para ibu yg sudi berkongsi pengalaman dgn saya 🌹 Semoga proses kehamilan kita dipermudah oleh Allah swt.

1 Balas

Sis minum air barli suam. Sy mcmni jgk ada blood 2+ minum air barli alhamdulillah takda dah semua tu