ubat kencing manis

salam hai saya dah kena amik ubat kencing manis sebab bacaan bsp 5/6/7 mcm tu... bila makan ubat kencing manis saya muntah2... xpasti klu masih morning sickness teruk atau ubat tu buat makin muntah... nak tanya boleh ke saya skip2 makan ubat kencing manis tu... saya makan bila ade hari2 kena buat bsp je... hari lain saya skip... ada apa2 mslh x in future... #firsttimemom #firstbaby #Gdm #lossofappetite

9 Balas

Kencing manis ni jgn dibuat main2 sis 😅 boleh meninggal baby dalam perut tu. Kalau asyik muntah2 inform la nurse / doctor. Jangaj duk skip2 makan ubat kesian ke baby tu