Botol pigeon

Salam. Hai mummy. Saya tk tahu sgt pasal botol. Mcm nak try botol pigeon. Botol dan puting pigeon tahan berapa lama ya? Please help#seriusnanya #ingintahu #firstmom

2 Balas

Apa2 botol pun mmg kena selalu tukar. BPA free bottles max penggunaan 6 months. Tahan ke tak tahan tu depends on cara kita jaga & anak kita guna. Botol mahal biasanya tahan lebih lama, tp kalau anak dah makin besar mmg cepat je muncul calar balar & putingnya pun know2 dah kena gigit2

8mo ago

Ya betul sebab PPSU lebih durable & heat-resistant. Cuma dia berat sikit sebab kaca. Sis kena pastikan botol tu ori tau & beli dgn trusted seller/shop.

kalau botol beratus pun bila calar wajib tukar tau

8mo ago

bila calar jadi basuh tu tak bersih la kan tak sampai celah² halus tu.. kalau anak kuat antibody sikit² gitu oke la, kalau lemah blh cirit muntah mcm²blg