Breast Sakit

Salam, Hai mommys... sy baru 5weeks pregnen... since minggu ke-2 lagi breast ni sakit mcm yg nak period tu sampai lah sekarang... klu buka bra time nak mandi tu azab betul.. ada ka mommys sini mcm tu?? Bila dia nak sembuh ni ek??? #bantusharing #ingintahu #firstbaby #mommybuntu #1stimemom

14 Balas

InshaaAllah normal sis, saya memula tu pun dengan tulanh pinggul pun sakit. nak rukuk tu memang sakit betul, breast sensitive. but alhamdulillah nak masuk second trimester dah hilang dah, takde dah rasa sakit breast pinggang semua tu. sabar ya sis

sy pun alami sblum ni. tp ap yg sy buat sy minta husb hisap. dalam seminggu mcm tu dah okay dah. sampai skg takda sakit2 lagi. breast tngh nak mengembang tu. sma jugak dgn puting susu. tu yg jd sensitif sngt2.

Aah. Awal haritu ada. Tapi entah lah bila hilangnya. Saya pun tak perasan rasa tu dah hilang. Baca balik post puan baru teringat haritu ada sakit tambah2 kat nipple. Skrg 15 weeks dah hilang dah sakit tu.

saya pun rasa benda yang sama masa mula pregnancy tu, sakit kalau kena air shower rasa nak menangis. tapi lepas second trimester dah beransur kurang cuma nipple masih lagi sakit kalau tersentuh apa apa.

btl sis,sya pun sama..dh 8 minggu lbh,msh rasa skt..mengandung yg dhlu x prnh rasa mcm ni..rasa nk demam pun ade,rasa dia bru lps beranak.

Haii.. sy 13 w pregnnt anak ke2 masalahnya anak pertama br nk msuk 2 thn tp masih menyusu bdn tp betul ke kalau mengandung susu jadi kurang ye?

saya pun dah 5 week pregnant.. breast saya pun dah start membesar dan sensitive bila pegang.. orang kata itu normal..so don't worries.

memg sakit sis ..sy pun nk masuk 8w still sakit lg ..alhamdulillah tk ad alahan , tp sakit breast pun da ok ..

3y ago

alhamdulillah.. sy pn xda alahan.. cuma kerap sakit kepala.. tp sakit kejap² ja..

normal bila mengandung.. sy dh nk masuk 5 bulan masih sakit.. 😣 bengkak susu katanya.. 😅

sama dgn sy sis.. hari2 sakit.. bru nk msuk mnggu 8.. trkena tgn sndri pun sakit..