Minuman kegemaran

Salam.. Hai mommy² nk tanya klu kita dh 35week boleh ke minum air nescafe ais kerap? Rasanya dlm sebulan tu bnyk kali jgk minum nescafe..jadi mcm teringat² jeww rasa nk minum.. Saya ni mmg air nescafe ais paling sukalahh.. Paling loverr.. Nnti dh bersalin nk kna pantang ais setahun xdpt dh minum nescafe ais... #bantusharing #firstmom #ingintahu

4 Balas

Kalau boleh kurangkan sebab caffein tu sis. Nanti effect hb awak. Bahaya kalau effect hb. Masa mengandung, makan/ minum memang kena berpada pada. Cuba la substitute coffee tu dengan air lain. Jus buah tanpa gula ke, lagi healthy utk growth baby and kesihatan awak sendiri