Minuman kegemaran

Salam.. Hai mommy² nk tanya klu kita dh 35week boleh ke minum air nescafe ais kerap? Rasanya dlm sebulan tu bnyk kali jgk minum nescafe..jadi mcm teringat² jeww rasa nk minum.. Saya ni mmg air nescafe ais paling sukalahh.. Paling loverr.. Nnti dh bersalin nk kna pantang ais setahun xdpt dh minum nescafe ais... #bantusharing #firstmom #ingintahu

4 Balas

Kalau boleh kurangkan sebab caffein tu sis. Nanti effect hb awak. Bahaya kalau effect hb. Masa mengandung, makan/ minum memang kena berpada pada. Cuba la substitute coffee tu dengan air lain. Jus buah tanpa gula ke, lagi healthy utk growth baby and kesihatan awak sendiri

bole minum tp kne jarak kan dgn waktu mkn . sebelum 2 jam atau selepas 2jam

Sy pun addicted dgn kopi tp perut tak tahan. Auto cirit kalau minum kopi

Wow dari mana tu datang pantang ais setahun lepas beranak? 😅

5mo ago

Betul tu ais tak perlu pantang pun mcm yg Dr. Imelda ckp. Tp depends on org juga. Mcm saya every time try ais time pantang auto rasa seram sejuk & tak senang duduk. So terus takmo minum ais dah sampai habis pantang