kantung bentuk bulan sabit tak bulat

salam hai mommies saya nak tanya, ada tak sini yang kantung dia bentuk macm bulan sabit. tapi dr kate 50-50. dr ada bagi ubat kuat rahim dan suruh datang lagi 1 minggu. saya sedih la sebb first preg gugur masa 11 weeks. saya harap sangat kalini sihat sebb nak sangat anak 🥲🥲🥲🥲#bantusharing #pleasehelp #seriusnanya#ingintahu #pleasehelp #pleasehelp

kantung bentuk bulan sabit tak bulat
14 Balas

sy scan 8 mggu, dctor cakap kantong x cantek, x bulat, dia mcm awak ni lah, melengkong, time tu ada fetal pole je, baby heartbeat x nmpk lagi. punya la risau, sbb sy dah 2x miscarriage. dctor suroh dtg lagi 2 mggu, and sy pk +ve je spnjg 2wks tu, sbb xda bleeding, xda sakit perut. alhamdulillah 10minggu dh nmpk baby n heartbeat. awak doa byk2 k. mkn folic acid. kurangkan aktivit yg lasak. sy keja misi, mmg sentiasa lasak, tawakal je tme keja🥺

1y ago

alhamdulillah sis saya yg post soalan kt atas tu... alhamdulillah2 sy da scan second time bulat da nampk baby.. dr kate baby bru nak jadi... tp nmpk da dia pnjg mcm tu.. sbb bru 7 weeks xdgr lagi jntung baby lgi 2 mggu sy repeat scan.. spnjg nk tggu scan yg second time sy mmg kaw2 makn syur hijau buah2 mnum mamariam... semoga lepas ni rezeki nak dengar heartbeat baby pulak.. dr masih bagi sy ubat kuat rahim 🥰🥰🥰

cuba pergi check kt hospital kempas centre. tanya counter nama Dr Kevin. jumpa Dr ni dia bagus. first prgncy sya luar rahim lpas 8bulan operate sya jumpa dr kevin, hanya menggu 2 bulan sya dh positive. selama 6 mnggu awal kandungan smnggu sekali sya dtg untk amek injection ubat kuatkan rahim. alhamdulillah baby sihat dan tkde apa apa pendarahan kluar even sya bersama dgn suami. satu titik darah pun tkde kluar. cuba lah.

sy 8 minggu nmpk kantung jek.. tu pon ssh nk cari sbb sy rahim retroverted. sblm tu siap ada spotting coklat sikit2.. repeat scan minggu ke 10, setelah puas doktor godek cari, alhamdulillah nmpk and dgr heartbeat.. sy mmg scan atas sbb xnk amik risiko scan bawah sbb pernah gugur bulan 9 tahun lps pada usia 8 minggu.. Insyaallah ada rezeki tu.. stay positive sis.. sy doakan tuk awak 🥰

ni scan dr bwh ke? if dr bwh, sy pn mcm ni tp scan dr atas, cntik je bulat dia. as long xsakit perut, bleeding, berdoa je byk2 sis. in shaa Allah. moga Allah mudahkan urusan sis❤️

Semoga urusan sis d permudahkan ❤️ Makan folic acid , bnykkan rehat , makan makan untuk kuatkan rahim ( try google nty ) , jangan stress” tauu , bnykkan brdoa 🤲🏻❤️

Semoga dipermudahkan urusan sis dan dimurahkan rezeki buat sis utk memiliki zuriat.. be positive selalu ya, jaga emosi.. mkn folic acid.. jaga mkn mnum dan bykkan rehat

Berapa minggu sis? Pengalaman sy pun mcm ni awal 8 mggu scan dia jdi bujur.. bila 10 mggu dia dah jd bulat dan ada heart beat

smga mommy and baby sihat dn dpermudahkan segala urusan..aaaminnnn❤️❤️

saya dulu bulat cantik je lepastu jadi camni. dalam dua hari saya gugur. harap awak kuat ya

jaga diri ,jaga makan ,banyakkan berehat dan fikir positif ♥️