Anak taknak susu badan

Salam hai mak mak sekalian , saya nak tanya , anak saya dah sebulan saya tak bagi susu badan sbb kurang sihat haritu , then lepastu dhsihat , saya menyusu anak taknak susu badan saya , mungkin saiz puting berbeza dgn puting botol , anak saya dah masuk 3 bulan , masa umur 2 bulan saya berhenti bagi sbb dia taknak , then tngok2 hrini ada susu lgi rupanya , sbb saya sayang nak berhenti menyusu anak , tp dia taknak df , dia lapar btul3 saya bgi susu bdn dia tknak jugak , dia menangis , bila bagi botol susu dia diam & tidur , dlu kalau pam dpt 2/3 oz , sekarang dapat dlm 5 titik ja kalau pam , tapi kalau anak isap saya rasa kluar bnyk ikut atas anak isap , tp tula dia betul2 taknak susu saya , ada tak cara untuk saya nak menyusu anak saya semula , tq mummy jwap#bantujawab #ingintahu #firstmom

2 Balas

Puan, syukur.. Tahniah puan masih nak teruskan penyusuan susu ibu. Puan kena kerap buat skin to skin bonding antara puan dan anak. Buat pada waktu bukan dia nak susu supaya tenang masa tu. Puan juga boleh dapatkan consultation dgn nurse laktasi di KK yg available atau consultant penyusuan susu ibu berhampiran puan. Atau follow FB Happy Breastfeeding Malaysia atau medsos Owh Didiyana. Boleh juga consult dgn

kerapkan offer susu