Air ketumban

Salam. Experienced and expecting mommies. Siapa yang pernah experience air ketumban banyak. Tadi saya scan doc inform air ketumban banyak (DVP: 8.3cm, week 21).

7 Balas

masa detail scan 22w, sonographer ckp air ketuban sye paras2 normal nk terlebih. so die suruh krg kan minum air. 28w scan dgn kk, doc ckp air ketuban dh normal balik. sye x tau laa ape kena mengena mnum air byk dgn air ketuban 😂

enth sy pun xfhm ada doc ckp klu 10 to dh normal air ketuban ..2 hri lepas sy check 22week air ketuban sy 11 ... doc ckp ok xada mslah...

2y ago

tk silap sy, klu lebih 20 baru kira bnyk...sbb haritu sy hampir lebih, 19 tp next checkup alhamdulillah okay turun

Sis ada gdm ya? Biasa kalau polyhydramnios disebabkan gdm. Boleh cuba kawal sugar intake sis.

2y ago

Tq sis. Risau sebab Dr yang check mula2 tu kata takut organ menghadaman baby ada problem

nak tanya boleh.. pasal air ketuban sis

2y ago

Beza sis. Better check dengan doc 😄

Sy scan kat O&G smalam 24w DVP 4cm dia kata normal..

Apa nma word air ketumban dkt kertas scan tu ye?

2y ago

X Jumpa pun sis

AIR KETUBAN. BUKAN KETUMBAN.

2y ago

asalkn org paham