Berat badan anak

Salam dear asian mommies Nak tanya, mcm mana cara nak naikkan berat baby ye.. Baby saya dah nak masuk 7 bulan. Tapi berat masih 5.7kg Graph dalam buku temujanji pn dah nak masuk zon kuning.. Sy risau. Baby saya dah start makan. Dan masih full bf. Tp berat susah nak naik. Ada apa2 suggestions utk pemakanan atau cara2 utk tambah berat anak tak? #1stimemom #ingintahu #firstbaby

2 Balas

dh try makanaan bby berasaskan cheese/ susu/ mentega? biasa mknan cmtu naikkan berat bdan anak.. 😄