posisi tidur

Salam dan slmt pagi smua,di sini sy nk tanya posisi tidur yg seeloknya utk ibu dlm trimester ketiga mengiring ke kiri,kanan atau menegak ya? Ada risalah tlis ke kiri lagi bgus dan ada juga cakap atas keselesaan sendiri .

1 Balas

Mengiring ke kiri atau kanan. Ikut keselesaaan, jangan baring terlentang/meniarap je.

4y ago

itula masa nurse dtg rumah tadi ada britahu bila iring ke kiri bby tendg2.dia ckp bby xslesa,so cbe iring ke knan. dh cbe tp x slesa rse menekan dada.tq kak ats jwpn yg diberi .