List barang baby

Salam dan Hi semua. Boleh tolong suggestkan tak apa barang yang perlu dibeli utk baby? Kalau boleh suggestkan sekali brand apa yg bagus. Thanks in advance 😊 #firstmom #bantusharing

1 Balas

brand ni sebenarnya ikut kemampuan u and husband. kalau krg kemampuan, beli yg biasa2 pon xde mslh, beli yg 2nd pon boleh. sbb lain org lain poket. ade org kata stroller brand quinton or nuna, quinny bagus, hrga berpatutan. tapii kalau tgok hrga, 800++ tuu zaman ekonomi merosot ni utk 800 tu sgt besar utk certain people betul x? bukan nak downgrade kan u ke org lain ke, tapi semua kena ikut kewangan masing2. mcm sye personally beli brg bby yg branded utk yg besar2 je mcm bby cot, sye beli ikea punya sbb kukuh and tahan lama. stroller sye beli belecco, carseat sye beli sweet cherry. pump susu sye beli momohouse je.baju byk beli dkt shopee, murah, sbb bby cpt besar, rasa x berbaloi nak beli yg mahal2. botol susu sye beli fiffy, sbb kalau x guna xde rasa membazir sgtt. sabun tu capai je mne wangi dkt supermarket. pampers sye beli 2brand, nb mamypoko size s drypers. mybe habis tu semua nk tukar beli diapex, sbb murah sikit. minyak telon mybaby. mummy bag sye beli brand pureen, sbb ade tmpt utk tukar diapers skli, sng kalau nak pegi mne2, xyah ltk atas kerusi ke ape ke. lain2, almari bakul bby semua beli shopee.