Breastfeeding

Salam dan hi.. saya nak tanya ibu2 yang berpengalaman.. bf ni mmg akan penat ke.. sakit2 bdan dan urat.. lapar dan haus dia lain macam 😅 saya skrang pantang hari ke 17

9 Balas

kena makan cukup. amik susu ,sayur n buah2. air mmg kne standby slalu dlm blik bila bngun nyusu baby akn haus. kalo sy ltk siap2 tpi katil. mlm2 konfom akn bngun mnum kacau air panas lps susukn baby...hihi...enjoy the moments mommy 😁

ye awak . sy tiap kli lepas nyusu minum air mcm org kehausan . lapar sgt . stby biskut dan air tepi katil 🤣 bdn mmg sakit . ni pun bercadang nk urut lagi . dgn tak ckup rehat . penat tp taknk strss2 takut susu drop .

normal tu sis...mmg kita akan cepat lapar dan haus memanjang...sy dr ank 1st sampai ank no 3, sambung menyambung bf🤣🤣🤣

betul. saya sampai kerap masuk angin kalau lewat sikit makan. sepanjang pantang asik perut masuk angin je, anak buas menyusu badan😂

7mo ago

faham.. terima kasih

ye. lapar dia bukan sekadar lapar. kebulurrr. haus bukan sekadar haus, kering kontang tekak. sakit urat² tu biasa hehe

7mo ago

terima kasih

betul tu , sbb nutrisi dlm badan kita di serap oleh baby semasa menyusu,, cairan dlm badan pun berkurang.

7mo ago

terima kasih

sama dgn saya sis. sakit2 badan lenguh😞 lapar tu mcm tk makan 2-3 hari😂

7mo ago

baik.. terima kasih.. saya ingat badan saya yang makin pelik sakit2 urat.. padahal dah ngurut 😅

sy klo bf auto dahaga sngat²... hehehe

sy pun samaaaaaa..haus sgt sgt sgt..