Maternity pads

As salam dan salam sejahtera semua... Ada sdkit kemusykilan nak tnya kpda ibu2 yg bpglman dlm ni... ??? Maternity pads tu mmg kna beli ke @ blh pkai pad biasa bila d hospital sblum @ slpas melahirkan?? TQ pada yg respon... ???

9 Balas

saya xpakai maternity pads. satu sebab mahal. kedua, sama je dengan pad biasa 🤣😂🤣😂 saya pakai pad biasa sebab memandangkan fungsinya sama, still kena tukar dengan kerap, sama je la dengan pad biasa yang selalu kita pakai. maternity pads ni kadang bukan selesa sangat pon. saya ada beli sofy overnight sebab ada baca kata dia panjang, so keberangkalian nak leaking tu rendah. so, lepas je bersalin pakai pad tu.. sekali saya xselesa 🤣 last2, suruh husband bawakkan pad libresse selalu pakai wahahahahaaa

Boleh je pakai yg biasa. Based on pengalaman saya, maternity pads tu lembut sangat. Pakai pun selesa. Kalau pad biasa, keras sikit. Tapi takde masalah nk pakai. Cuma sebab saya ada jahitan episiotomy dekat bawah, pakai maternity pads selesa sangat

saya bertukar2 masa pantang dengan 1st dulu. tapi sebab ada jahitan, nurse advise kena pakai maternity pad jgak sebab takut pad yang biasa kita guna tu ada netting keras. kalau xde jahitan episiotomy lepas bersalin, boleh je pakai pad biasa rasanya

masa lepas bersalin dari lr nurse bagi bertali tu. then sampai wad tukar maternity pad tu tapi tak selesa. tukar pad biasa lepas tiga empat hari. awal2 je pakai maternity tu sebab darah banyak

pada awal tu belilah maternity pads brand pureen lupa plak namanya. lepas2 tu dah blh pkai pad biasa

Saya pakai pad biasa je sis. Yg dh biasa guna lg selesa. Ambik yg overnight punya.

5y ago

Agaknya dlu2 cmtu kot... Bguslah klo xkna pksa pakai seb t bocor, dh satu kje plak nak cuci sluar dalam... 😥😥😥

Saya ada beli pad overnight tp tak selesa. Jadi saya tukar pada pad biasa.

Sy pkai libresse yg pnjg(overnight)..

boleh je pakai yg biasa