Mak mertua

salam, cuma nak bertanya, husband dah bagi hint nak bawak mak ngan ayah dia tinggal skali, tapi saya bukan tak.suka dorng tinggal.skali, takot tak selesa, bila nak norak pasal ni dengan husband takot bergaduh, ni anak pertama nak keluar pun macam2 cara tak nak.bagi mak mertua jaga, gaduj sebab tu je, sebab kalau boleh saya tak nak susahkan dorng tapi husband mcm tak faham😭 mcam.mana ye ada pengalaman tak ? hmmm buntu 😌 #pleasehelp #ingintahu

5 Balas

saya pon pesan siap2 mak saya nak jaga sis tapi dia bekeras jugak nak MiL jaga bukan apa MiL tu dah tua ada sakit lagi pon jauh nak balik pahang jalan pulak tak rata lubang sana sini terhentak2 kang susahnya kita sebab kita yang beranak😩tapi tu laa MiL kata kat husband lepas 3 minggu beranak dia nak amik bawak balik pahang tapi saya tak nak susahkan dia lagi pon nanti jauh dari husband risau dia buat tak semena kang saya yang stress nanti baik duduk depan mata lagi bagus😩sama macam sis jugak asal cakap pasal pantang je boleh gaduh 😩