Mak mertua

salam, cuma nak bertanya, husband dah bagi hint nak bawak mak ngan ayah dia tinggal skali, tapi saya bukan tak.suka dorng tinggal.skali, takot tak selesa, bila nak norak pasal ni dengan husband takot bergaduh, ni anak pertama nak keluar pun macam2 cara tak nak.bagi mak mertua jaga, gaduj sebab tu je, sebab kalau boleh saya tak nak susahkan dorng tapi husband mcm tak faham😭 mcam.mana ye ada pengalaman tak ? hmmm buntu 😌 #pleasehelp #ingintahu

5 Balas

mak dan ayah mertua ada sakit apa2, ada temujanji hospital tak? ada hobi apa2, atau rajin join aktiviti pergi surau masjid tak? tunjuk point2 mcm ni, dulu masa muda, sibuk jaga anak sendiri, dah tua takkan nak habiskan masa sibuk jaga cucu pulak.. kalau takat tolong tgk2 kan sekejap, takpe, tapi janganlah berpanjangan.. cakap dengan cara baik, tunjukkan awak concern, bukan tak suka..