Susu menaikkan berat badan

Salam, boleh kongsikan brand susu fm yang menaikkan berat badan baby 2 bulan.. Sy pernah try Enfalac+, berat naik dlm 1kg tp lepas tu poo dia mcm cirit.. Sy tukar S26 SMA, tp berat naik mcm 200g sahaja dalam 3 minggu..

2 Balas

Berat badan baby ni x semuanya pasal minum susu je. Boleh jadi jg kalau anak terutamanya umur 0-3bln ni kalau anak kurang tidur/xdpt tidur yg ckup, penat sbb bnyk makan tenaga anak, pun salah satu sebab anak lambat naik berat. Semua jenis susu ok cuma nak tengok serasi ke x supaya anak x sembelit or cirit.

time tukar susu s26 tu rutin mnyusu anak mcm biasa ke? berapa oz skali mnum & berapa jam gap mnyusu? Awal lahir dlu anak sye mnum lactogen memg naik 1kg tiap bln.. ble 3 bln tukar susu dupro naik dlm 500-700g je.. x sure la ble baby mkin mbesar, berat dye x naik selaju dlu atau mcm mne..

9mo ago

Kalau ikutkan rutin sama.. Dan paling kerap 12 pagi smpi 6 pagi dalam 6 kali juga dia minum.. Setiap feeding 2oz..