Kaki bengkak

Salam bakal ipu. I pregnant masuk 4 bulan hari ni kaki bengkak gile dekat pergelangan kaki tu . Sakit sakpai ke betiss. Nak solat sakit . Sampai duduk atas kerusi. Normal ke tak situasi mcm ni

4 Balas

Klu bengkak kaki cuba dapatkan rawatan doc, tak normal juga tu sebab masih awal kandungan, risau badan simpan banyak air. Bila bdn simpan bnyk air ketika hamil, bnyk benda boleh berlaku, darah tinggi boleh naik mendadak, kencing manis pun boleh kena, apa2 pun sila jumpa doctor segera.

1y ago

Aamiiin semogaa yg baik baik berbalass pada puan jgak aaaminn terima kasih sekali lagi ❤️

Awal untuk bengkak kaki masa 4 bulan. Saya mengalami juga, masa check up saya maklumkan pada doktor. Masa bengkak kaki, turut serta bengkak jari tangan, muka, sakit kepala, sakit bahu. Semua tu tanda pre eclampsia.

1y ago

Terima kasih atas respon Alhamdulillah dah okey kaki sehari bengkak n then rehat surut doktor kata terlalu lama berdiri n berjalan . Kene bnyak kan rehat. Alhamdulillah tak serius

pls g hospital..check..saya pnh alami bnda ni kaki skt bengkak smpi betis.. g kecemasan..doc diagnos ada dvt..sgt bahaya klu lmbt dirawat..saya skng on inj cair darah..

1y ago

Tq sis . Saya pergi checkup nantiii

Macam awal lagi nak bengkak kaki. Water retention kot. Jangan gantungg kaki tu. Kalau nak rumah pakai selipar lembutt tu awak.

1y ago

Okey awakk terimaa kasihh yeee