Ketulan dalam dada kiri

salam, anyone pernah ada ketulan kat dalam dada masa pregnant? masa 9 weeks pregnant, sy pi kk untuk buat buku pink. nurse detect small lump about 1cm kat dalam buah dada kiri, bawah. doktor bagi surat rujukan ke hospital bulan 11 ni. lately macam tertanya2 ketulan apa tu. bila google, rasa macam nak tercabut jantung. takut sangat kalau result checkup bulan 11 nanti sahkan breast cancer. now dah 14 weeks, i still can feel the lump. mohon share pengalaman kalau yang pernah ada ketulan kat dalam dada and result checkup. sebab diri ni dah tak boleh pikir positif dah, asyik negatif sampai kadang2 nangis sorang2.#firstbaby #breastlump #breastcancer #pleasehelp

2 Balas

Lump tu boleh jd benign, boleh jd cancer. Apa pun jgn overthink. Doa yg baik baik, tunggu next check up tu. sy sendiri ada multiple breast lumps, segala jenis size. Alhamdulillah benign for the time being. Risau tu mmg risau sbb mmg kena sentiasa monitor. Klu disarankan bedah buang. Elok buang.

3y ago

lump sis gerak2 tak? and ada kat dua2 belah breast ke? sis checkup dia scan ke? ke biopsy? mood hancur sangat lately, down sangat. duk pikir takut BC😭

Wassalam, tak ada. "Dengan mengingat Allah hati akan menjadi tenang". Google surah-surah berkaitan penyembuhan kanser. Psg kt YouTube sambil ikut dlm hati pun boleh. Walaupun tak tahu lagi apa itu. Benda tu pun makhluk Allah juga, mana tahu boleh sembuh dgn izin-Nya.