2 Bulan beranak Dah Period

salam. anak sy baru 2 bulan. dah seminggu lebih darah nifas dah kering & dah mandi hadas. semalam darah period dah datang. Ada tak sesiapa pengalaman datang period awal lepas hbs pantang? saya direct feed time malam je. siang sy pump susu n bagi kt anak minum.

1 Balas

Cukup 15 hari kan gap nifas dan haid awak? Normal awak. Semuanya bergantung pada hormon masing2. Paling awal untuk haid selepas bersalin ialah selepas habis nifas dan paling lewat haid ialah sehingga 2 tahun. Jadi bawah 2 tahun untuk datang haid ni normal. Yang tak normal bila 2 tahun lepas bersalin belum haid. Ni kena jumpa O&G.

3mo ago

xsampai 15hari. tak silap gap 10@12 hari mcm tu la. kalau normal okey la. sebab ank first dulu 8bulan baru mai period 1st 😅