Period Atau Darah nifas

Salam Korang..Baby saya dah 2 bulan 5 hari.Darah nifas saya dah stop hari ke 45.Harini saya kluar darah.adakah darah period? Satu lagi saya bgi susu badan kt anak saya tanpa campur susu formula.saya bgi by pump guna botol.Saya bca kbykkan bila bagi susu badan kat anak period akan dtg lambat.tapi saya tak tu yang macam pelik.adakah darah yg kluar nj darah nifas atau darah haid.mohon menjawab psoalan saya.terima kasih.

2 Balas

darah nifas max 60hari ,kalau darah nifas awak da stop hari-45 n gap 2week ,tuh dikira period, kalau sblm tuh still nifas.

4w ago

ok baik Tq.sy first mom jadi byk yg sy xthu.

dah lebih 60 hari kan? jadi kira darah period. kebanyakan, bukan semua. ada juga yang datang period macam biasa.

4w ago

ye btul dah lebih 60hari.ok fhm2.tq ye