Vaksin covid19 breastfeeding

Salam anak saya breastfeeding jadi susah nak renggang, kalau pergi amik vaksin tu boleh bawak ke baby? Gi sana, sbb takde sape yg boleh tolong jaga my baby. Parent tkde, lepastu ada effect tak kt susu? Ada org kata susu drop? #breastfeeding

6 Balas

sy pun sma...ank sy 4bulan msa sy amik vaksin...mmg mnyusu df shaja...xguna botol sbb dia tolak...sbelum turun kereta dh bg susu, igt smpat la tp proses vaksin lma jgk, almost 3hours...huhuhu mmg dia menangis melalak2 dgn adik sy...sbb suami pjj...huhuhu 2nd time pump susu ltk dlm botol trpksa...tp dia nangis smpai btul2 lapar, mnum jgk...tp lps mnum nangis jgk...smpai la sy siap..huhuhu

Tak boleh bawa sis, bahaya juga tempat tu utk baby.. macam saya hari tu pergi ambil vaksin masa dalam pantang. Suami jaga dalam kereta..memang pasrah je la baby menangis dalam kereta..pam susu siap2 so boleh jadi penyelamat sekejap..Alhamdulillah susu x drop pun..baby pun alhamdulillah sihat2 sj

xboleh bwak bby tu sis, kebanyakkan semua brgilir dgn suami msing2, wktu sy pergi vaksin, penuh bapak2 jaga anak2 kt tepi keta masing2.. 😅 sy pun brgilir dgn suami, mmg dia hadap jela bby ngamuk2 dlm keta nk mak dia..huhu.. sy oke jek lepas cucuk, xde plak susu drop.. 😊

w'salam. Sis kena mnta suami jaga anak dlm kereta. Ataupun tidurkan dulu sblm pergi ke ppv. Insya Allah takde effect apa2. Soal susu drop tu, sy takde plk. Lagi bnyk ada ni. Sis ambil vaksin ktne?

wsalam. xboleh bawak sis. kalau boleh mintk tlg suami jagakan. atur waktu tidor anak.. Alhamdulillah susu xdrop.

minta fast lane try tny kat volunteer sana. bgtau anak bfeeding tak boleh tinggal