Air ketuban kurang .

Salam air ketuban normal atas berapa ye ? Kalau 9 kira kurang ke untk 31weeks ?

2 Balas

waalaikumussalam mommy. bacaan normal air ketuban 8-20 < 8 kurang air ketuban > 20 lebih air ketuban kalau nk tgk bacaan dlm film scan baby tu,tgk bahagian afi ( amniotic fluid index )

2y ago

saya byk yg mcm sis byk refer pakar sbb GDM.. but nothing serious pun.. Alhamdulillah.. baby okay sihat sempurna.. tgu Hari jek nih.. Kalo serious rsanya mmg terus ke PAC dh tuh sis.. maybe O&G dulu sbb utk pantau.. Kalo xokay maybe terpaksa bersalin awal.. sbb sllunya hsptl lebih pakar and ada doc pakar bab tuh..

kena atas bacaan 8 baru dikira normal