susu formula

salam , ade x ank mumy mnom frisolac . ank sye 6 month before this dye mnom frisolac step 1 , dan skrg sye tkar ke step 2 , tapi dye sembelit . ade x mumy yg pengalaman cmni . atau ank sye xsesuai gn step 2

7 Balas

anak saya dari 1month - 4month minum frisolac tapi nak masuk 5bln tiba2 mcm tak sesuai dgn susu tu plk , saya ada terbaca baca jugak dalam app ni , ada jugak mommy yg tanya soalan mcm awk , kebanyakan nya jwpnnya anak tak sesuai dgn step 2 , cuba stay dgn step 1 je

sama dgn ank sy ,ank sy dh 7bln,kdg2 6hr br berak .. sy dh try tkar susu lain tp tetap sma jg .. skrg msih frisolac step 1 .. dan tgah cr susu yg sesuai utk tkar

anak sy dr sulong sampai no.3 semua minum friscolac.. kalau baby step 1 sy guna sampai setahun br tukar step 2....

Biasanya susu formula ikut umur sis. Step 1 (umur 0 - 12bulan). Better sis pakai step 1 sampai umur 12bln

ank sy minum step 1 skrng alhamdulillah ok .. aritu minum susu enfalac xok ,xsembelit tp berak hijau

anak sis umur berapa?frisolac step 1 utk baby umur 0-12 bulan.step 2 ukt umur 1 tahun lebih kan?

cba sis ksh mnum susu latojen..

5y ago

lactogen pon dye xbole