Prenavit tablet

Salam. Ade tak ibu2 yg makan vit ni? Cara makan die Selepas makan kan ? Dlm ni dah ade asid folik tp sikit. So perlu ke amik asid folik lg . Tq

Prenavit tablet
13 Balas

hi. saya baru dapat ubat ni. pragnent 6 weeks. cara nak makan nya mmg terus telan dan minum air macam biasa ye sebab saya tak boleh nak telan langsung ubat ni dan rasa macam nak muntah kan balik ubat tu. ubat lain okay Alhamdulillah. saya boleh makan macam biasa. ada tak cara lain nak makan ubat ni yang sis2 semua boleh share. tq ye 🌹

Saya sekarang tak sesuai dengan iberet kalau bau je rasa nak muntah pening kepala samalah bau ubat lain pun tak oke.. sekarang ni harap kat jus mamariam je ..tapi kalau saya try ubat prenavit ni boleh ke sis? Kandungan baru 7weeks atau berapa weeks baru boleh yea

2y ago

Saya bru nak masuk 6 weeks, dr dh start bagi prenavit utk consume.

saya pernah ambil. ubat ni memang ok. doc masih bg asid folik kat saya even dia bg ni kat saya sbb prenavit ni macam supplement tambahan macam obimin tu. so saya consume dedua. takda masalah pon sis 🤗

5y ago

Ok klu mcm tu sy mkn asid folid jgk la. Huhuhu tq sis

saya consume ni je dari first trimester smpaila akhir da bersalin pun still mkn sebb bgus untuk ibu menyusu .. sedapkan ubat ni rasa gula2 🤭🤭 klau sis nk ambik folic asid sebagai tambahan bole je

4y ago

bolee sis doktor tempt i checkup memang bgi ni jee

Maaf menyelit, kalau consume prenavit ni perlu lagi ke consume obimin? Prgi klinik dr suggest obimin but dia bagi prenavit ni, is it the same? Cuma beza brand shj?

obimin plus the best ... doctor tak kn bagi vitamin tambahan lgi..... sbb semua dlm obimin tu cukup doctor ckp....

doc pon bagi saya ni . tp saya makan ini je tak makan asid folic . cume skrg krpkn buah dan sayur . tak pe ke ?

2y ago

Kenapa tak makan folic acid?

Saya beli prenavit tablet kt pharmacy. Pharmacist yg suggest.. katanya tk perlu makan folic acid dah.

ambil 1 jenis je dah . kalau awak nak makan yg ni stop yg kk bagi.

Klau saya, sy amek asid folid je, dr doktor 😊

5y ago

Ni dr doctor. Doc hamid arshat yang bagi