Moga ada yg tolong mnjelaskn ...

Salam, adakah akan ada kemungkinan dpt pregnant jika bersama dgn suami 3 hri sblm dtg period? Sbb kami pjj.#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

9 Balas

Period teratur x? Kalau teratur sy suggest gune apps P.C kt ctu sis blh record first day period bile then die akan bgtau waktu subur sis bile.. so blh follow jadual tu kalau sis xsure bile waktu subur nk bersama suami..period mmg kne bt tracker esp kalau sis plan nk pregnant.. nt nurse n dr akn tanye last first day period bile untuk ttntukan usia kandungan. Tp kalau 3 hr before period dh habis waktu subur sis.. hrp membantu

kalau lepas kedalam tetap boleh mengandung kalau husb and wife subur macam saya dan husb . dah cuba bersama waktu hmpir nak period pun masih lekat 😂 anak pun masa tu baru je 5bulan 😅 alhamdulillah . apa2 pun semua atas kuasa dan kehendak Allah .

tak. tempoh telur perlu disenyawakan hanya 24jam selepas ia dikeluarkan dari kilang telur. jd klau dah nak period telur pun dah takda, dlm proses keluar bersama darah period dah

Kemungkinan tetap ada. Tapi boleh check melalui UPT untuk tahu pregnant atau tak

atas rezeki.. tp tu bkn waktu subur dah jd peluang rendah

3hari sblm period bukan wktu subur. chances nk mengandung 5% je

1y ago

oh baik. tq ya.

kalau jenis period teratur kemungkinan hamil sgt sikit

kadarnya rendah

hari ke 11-17