32 minggu dah tak larat

Salam ada tak yg mcam saya, 32 minggu dh xlrt sgt.. saya bkerja office.. tak berjalan sgt, 2-3 kli sahaja trun naik tangga. Tp perut rasa berat sgt, n ada scan babt besar 2 minggu, skrg pn kuat mngantuk. Malam ssh nk tido. Strech mark pun gatal sgt dah… ada x yg mcm saya? Kdg2 rasa mcm nk ambik cuti awal nk rht ja kt rumah..

7 Balas

hihi mcm sy.. mmg slalu x larat.. slalu mengah.. baby sy besar juga.. tapi bnyak doc dah nasihatkan sy.. bnyakkan brjalan supaya mudah bersalin.. jgn trlalu ikutkan penat.. 🥺 mula mula mmg sy frust sgt sbb mcm doc x faham yg sy penat sgt.. tapi bila mak sy ckp.. "baby kan besar.. nk bersalin tu ada potensi koyak besar.. klu x bnyak gerak.. bukaan bawah susah nk bukak.. " alhamdulillah ikut ckp mak dgn doc mmg mudah bersalin sbb bnyak brjalan.. sy bersalin msa 36 weeks.. baby lahir sihat 4.2kg x koyak.. 😄 bukaan pun x smpai 2 jam dah 10cm.. bnyakkan bergerak ya sis.. klu nk penat rehat.. 😊 smoga urusan sis dipermudahkan ya 💕

1y ago

sy pun x tahu yoga sy tgok tu apa nama 🤣 asalkan yoga saya ikut ja 🤣🤣🤣

Sama laa kita 32 minggu 2 hri 😂 rasanya moody je badmood tguk husb😅 kesian pulak kita y penat org lain kena. awal dulu xde alahan lgsung..dh hujung2 pulak prgai pelik2 nak itu Nak ini huhu tapi still nk kepittt je dgn laki. tido dh mula serba x kena.jln pun rasa nk serett je kaki

Saya bru nk masuk 32 minggu, muka kaki dah kembang hbis, pi raya org kata dah berapa bulan, mmg tak larat sngt, tak larat gagah jugak brjalan, raya ke3 tak pasal drip air sebotol, sbb terlampau tak larat, n air kurang dalam badan. Sekarang jalan sikit2 je, n banyak rehat,

saya pun skrg 32 minggu, jalan dh mcm penguin 😅 kaki & jari² tangan mengembang. berdiri lama sikit start sakit tapak kaki & belakang. bezanya saya dh resign, banyak habiskan waktu di rumah buat kerja je.

Same lah sy.. tp sy bkn x larat sgt cuma kalau bergerak lebih sikit mula lah mcm x sedap bdn.. nasib baik bln dpn dah nak resign.. 😁mmg rase nak berehat je kat rumah skrg ni.. dgn stress tempat kje nye..

kene bertahanlah sis.sikit lagi.dlm sbulan lebih lagi.bawak myk urut n angkat kaki tinggi masa kerja.selagi boleh angkat, angkat kaki tu.

Makin dekat due kena berjalan and exercise lebih sikit. Strong ya mommy 💪🏻