Gatal atau alergik

Salam, ada tak ibu-ibu mengalami gejala seperti sy pada usia kandungan 27th weeks? Boleh suggest ubat atau produk untuk mengawal gejala ini kalau sudi. Terima kasih🙏🏻#firstbaby

Gatal atau alergik
10 Balas

Sy pun alami masalah gatal2 kulit yg teruk..lotion calamine memang tak sesuai dgn sy..terpaksa mkn ubat tahan gatal dn sakit..sis kene pergi jjmpe doc dulu ..lepas bersalin alhamdulillah gatal2 dh makin hilang ..cuma berparut la semua kaki tanggan badan😅

2y ago

Iye, sedih keliling kaki nampak buruk.. huhu

Hi. Saya pun ada gatal2 since 2nd trimester. Selalunya saya akan mandi air suam, then habis mandi saya sapu dgn cream sorles. Boleh dpt kat farmasi. Dah try mcm2 cream and so far ni paling berkesan.

2y ago

Baik sis, tapi alhamdulilah, kegatalan dah hilang. Rasanya pasal hormon kot. Entah la

Waalaikummussalam.. hi sis mcm mana dgn gatal2 ni dah ok ke belum? Biasanya bila baby lahir gatal2 ni hilang. Time pregnant aje yg jadi.

2y ago

Kadang2 menggaru jugak, tapi skrg gatal dah jadi parut, tapi sy sapu minyak yg boleh control parut, nampk la sikit perubahn

seeloknya jumpa doktor/farmasi sebab tak semua jenis gatal/alergik tu yg sama. yg pakar lebih tahu nak bagi ubat apa yg sesuai

2y ago

Sy dah pergi klinik, tapi masih xhilang

sy dri 6 weeks naik dah.msuk 19w bru hilang sikit2 tp parut ad lg

Sy pkai calamine lotion sahaja sis. Sbb yg itu je yg dktr bg pakai.

2y ago

Haah mmg bparut bila dh kering. Nti lps bsalin baru rawat.

try guna nie Aromatic Intimate Wash Bantu keringkan gatal2

Saya pun kena gatal gatal teruk 🥺 baru 4weeks

2y ago

Sy punya siap melepuh, sakit mata tgk

boleh pm sy kat whatsapp 0192224135

berminat boleh pm sy 0192224135