Mykid anak

Salam. Ada tak dkt sini yg anak lahir 2022 masih tak dpt lg mykid anak? Saya dh pergi register masa anak baru lahir, tp katanya ambik masa utk siap. Jpn bg qr code utk kita check kalau dh siap, nnti boleh dtg collect. Now anak saya dh setahun lebih masih lg dalam process. Ada urusan2 lain yg saya nk buat yg memerlukan mykid anak. Stress betul la.

9 Balas

sama 2022 tp Jpn putrajaya elok cpt je bg mykid, anak lahir bln 11, seminggu lps bersalin trs daftarkan, dkt kertas lampiran tu dia suruh scan dulu tgk kt sistem samada dah siap ke belum mykid, dia bg tempoh dalam sebulan dr tarikh pendaftaran baru boleh collect, tp dlm seminggu je dah siap, trs pergi buka kan account bank utk baby ❤️

1y ago

saya buat dkt jpn shah alam. tp masih dlm process. boleh ke pergi jpn putrajaya, takut nnti mcm ada 2kali request pulak.

ank sy lhir 7/22 . dlm 3 minggu Lepas lahir Tu Trus suami g buat mykid. Cepat juga dpt.. ikut tmpt kot sis.. tkut Ada tmpt yg peruntukan kad mykid Tu xbnyk..

saya kalau urusan kalau minta mykid anak masa awal2 mykid tak siap tu, still blh settle bila cakap mykid belum siap, saya ada sijil kelahiran je ni.

anak saya 2021 pun tak buat mykid. dah bersalin adik ni pergi jpn nak buat sekali. dah takda, semua urusan pakai sijil lahir saja lepas ni katanya

sama anak saya 09/22 bulan depan da setahun da. mykid belom ada. dia kata call balikk bulan 10 ni .. check kat online pun masih dalam proses

Anak saya no2 lahir june 2022. Hari yang sama saya buat surat beranak saya buat mykid sekali. Dalam masa sejam dah siap mykid.

anak sy lahir 10/22 da dpt mykid.. tu pn kena sruh tunggu 6 bln.. JPN kulai Johor

Mykid dah masuk berita dimansuhkan. Skrg apa2 kena guna surat beranak anak

1y ago

tidak pasti jgn kongsi... mykid tidak dimansuhkan hanya ditangguhkan kerana masalah mendapatkan cip..

sy x dpt lagi..anak lahir Feb 2022 sampai la x dpt lg