Batuk ketika penghujung kehamilan

salam.. ada sapa tahu ubat batuk yg paling mujarab ketika penghujung kehamilan? terseksa bila dia tarik urat pelvik ?

18 Balas

Sy batuk 2 minggu sebelom bersalin.... Ms kena masuk ward awal pon msih batuk.. Sampai doktor xberani nk masukkan ubat bawah untuk buka jalan.. Sbb batuk terlampau kuat.. Age ada semput age lh.. Last2 masuk belon sbb dokter xnk tanggung risiko lpas bersalin.. Jalan xbuka last2 kena sczer itu pon sy dn dokter tawakal je sbb takut masa opert batuk dtg menyerang..tp alhamdullah allah permudahkn ms opert batuk xdtg dn semput pon xdtg.. Lpas bersalin kena batuk xok age.. Sebelom dn selpas bersalin sebulan lebih kena batuk..sampai jaitan opert terbuka..masuk ward age 2 minggu.. Batuk punya pasal.. Sy dh mkn ubat dn minum apa pon tp batuk still teruk... Redha je lh klo batuk still xok..

4y ago

Kisah kita hampir sama sis...nk branak tu msh ad btuk lpastu kne czer,alhamdulillah mse czer tu batuk xmenyerang..lpas je sehari branak batuk tu dtg lg..allahu sakit sgt,lpastu doctor smbung balik antibiotik slma 2mgu dn bg ubt batuk,skg ni pn msh ad sikit2 batuk

saya minum kicap manis 1 sudu makan campur perahan limau kasturi.. ada masa elok.. ada masa tak kena.. pernah masa bersalin first tu teran baby dlm keadaan batuk2 tu jugak.. baby keluar je dah hilang batuk tuuu.. pembawakkan..

Sàya kena sebulan batuk semput selsema.. apa yg saya buat bawang putih ricik halus rebus dlm 1 cwn air dah mendidih taruk 1 sudu madu.. selawat insyaallah.. kerap buat 1 Hari 3 Kali .. gula hack utk tekak

Sis boleh cuba hirisan halia rendam dalam air panas, dah suam perah hirisan lemon dan madu.. Minum suam2,amalkan selalu.. Xkira 1 ari mnum byk mana cuma kawal madu takut manis je..

Sy mkn ubat batuk doktor bagi..abih sebotol kurang sikit je.. Las2 sy mkn madu..air suam pon amalkn slalu.. Minum kerap.. Alhamdulillh baik sendiri.. 😁

Wasalam. Mmg seksa, sis amalkan madu & lemon dlm air suam.. apa2 pon tanya doktor jugak. Klu bole lbhkn mkn bwg putih utk sistem imun yg kuat,

Saya makan ubat batuk Prospan. Dr kata ok utk pregnant woman. Cepat baik. Tapi baik gi jumpa dr tnya boleh ke makan ubat batuk kalau tak sure

Sye second trismetr. .tiap2 bkn msty akn btok selsme. .perittt tekak. .mlm x tdo. .pon bntu nk mkn ape. .air msak mmg byk mnom. .😓

Bakar bwg putih lenyet sedikit minyak dgn bwg putih tu truk kt leher insya Allah sembuh sis lena tido

4y ago

Btl..sy pn slalu buat..kt baby pn blh..

Sy mcm tue jugak... Tp sy makan madu kelulut ori. .. Alhamdulillah... Serasi ngan sy

5y ago

terima kasih sis .. Insyaallah sy try..