sakit tak ?

sakit tak time lahir kan firts baby ? antara normal and operate mane lagi okey yer 🤕#firstbaby #ingintahu #1stimemom #bantusharing #seriusnanya #jangandibully

12 Balas

22 skt..tp kl blh normal y normal skt kontraksi je xblh bw bincang rsa skt tu..smua trcabut tp kl dh kluar dh xrsa skt apapun lbh2 kl xkoyak miss v lg cpt smbuh..kl koyak jht lma sikit smbuhny tp kita msh blh gerak2 dh blh dukung bby.kl czar betul xskt msa kontraksi tu..mybe skt saat kn suntik dkt blkng je&pasca opret tu bkn main sktny pnyembuhnny lma xblh dukung/angkt brt..kn jg pmakanan,mskipun dh brthn msh skt,&xblh pregnant jrk yg dkt. tp apa2 pun tngok stuation bby kl blh normal ok lah..kl xblh y tabah je czar.

normal kot.. sakit contraction tu mcm senggugut kuat je.. sy dua dua rase.. czer ni sy sakit pinggang yg amat sgt.. angkat anak pun suruh suami.. even baby dah 5 bulan.. sbb bius dia kuat kot.. mase operate bdn menggeletar.. nurse pgg ramai2.. lepas tekanan darah drop teruk.. actually czer dengar mcm senang.. tp xjugak.. banyak komplikasi semasa dan selepas..

better bersalin normal.. melainkan ad emergency bru dokter yg tntukan.. ceaser or x.. pengorbanan ibu, xde yg x sakit.. semua sakit.. dh keluar nti bila dgr tgisan ank or nmpk muka serius xde rse pape sakit.. akan dtg satu rasa nikmat yg xblh nk ckp.. 🥰

3y ago

🥰

normal ok lg bg sy...normal akan sakit masa contraction je biasanye..operation akan ambil masa utk sembuh...nk beranak semula doktor akan nasihat tunggu 3 tahun utk dalaman pulih...tp kalau xde pilihan,normal xboleh,kena jgk operation..

takda yg sakitnya puan.. itulah pengorbanan seorang ibu.. sakit mmng sakit tpi dlm kesakitan tu adalah kegmbiraan🤗..

Sakit contraction, beranak tak rasa apa dah 😂 Doa mintak cepat jalan bukaan, pandai push, in sha Allah mudah

Bg saya contraction lg sakit..beranak xde sakit sgt

Sakit. Normal sakit, operate pun sakit😂

dua2 sakit yg beza nye tempoh penyembuhan

sama skit..tu yg xjhit lg