Tumpang tanya,dtg kan kesan apa2 tak dkt bayi kalau kita cirit birit berturut2 selama 2 hari

Sakit perut/cirit birit & muntah

2 Balas

Kesan apa tu awak? Baby bukannye duduk dlm perut awak pun... Baby duduk dlm rahim awak. Organ lain2 tu awak perut dan rahim... So x de kaitan pun kalau awak cirit birit dgn baby nie.. Lgpun baby ada air ketuban die sendiri. Die safe & sound dlm air ketuban die tu.. Don't worry.

10mo ago

Terima kasih sebab tolong jawabkan.Alhamdulillah lepas hari ke3 sy pergi hospital,scan baby aktif dan sihat.cuma saya tersalah makan atau termakan pedas.maklumlah 4 tahun ttc,awal kahwin pernah gugur dan tahun ke5 ni baru allah kurniakan rezeki preg,tu yang nervous & overthinking. Hehe,tq yg respond soalan sy❤️✨

Kalau awak selalu cirit birit masa mengandung kena pergi jumpa dr ya dear. Sebab takut badan dehydrated. Bahaya nnti silap2 kena masuk drip

10mo ago

Terima kasih respon,sy dah pergi hospital dan terus ke zon hijau,then kena masuk air dan ambil darah.alhamdulillah takda yg serious baby pun aktif.🥰