Seks Selepas Bersalin

Sakit ke jika kita bersama suami selepas bersalin,? Normal ke jika takde rasa ghairah utk bersama?

6 Balas

rata2 sakit....trauma msih ada wlupun brpantang smpai baby 5 bulan dah. hilg ghairah tu tak smua org hadapi. tp pd sy normal bla bru lps brslin dah xbrminat utk brsama. kdg2 tbuh bdn blum brsedia.. slim pun xsmpat lg mgkin.. tp prlu dirawat..tkot lg mudarat. rwtan tradisional pun ok. urut batin dll..

normal. tapi tetap kena buat sesuatu.. makan jamu ke apa2.. sbb kita kalau ikutan diri susah. sebab nafsu lelaki ni lain. sebelum dia buat benda bukan² better kita yg jaga nafsu dia. zaman sekarang ni macam² boleh jadi.

Sy baby 3 bln bru b'sama.. Org ckp kna tunggu 100hri bru bleyh b'sma..sbb msa tu luka da sembuh..husband plk cam takut nk start.. Hahaha 😂 tpi bla kta goda dia hanyut jgk 😝

Tak sakit bg sy. Sebulan lps bersalin sy dah bersama. Rasa ghairah tu normal kot sbb anak sy skrg dah nak masuk 1 tahun tapi sy langsung xde keinginan nak bersama

Pastikan luka dah betul2 sembuh. Seeloknya berpantang suami dalam 90 ke 100 hari.

mesti lah sakit,luka pun blm betul² sembuh