BREAST BERDENYUT DAN PEROT SENGAL² MCM SENGUGGUT NAK PERIOD

Sakit breast di awal kehamilan tu mcm mana ya.. denyut2 tajam tu ke....sakit berterusan ke mcm mana ya.. mcm saya..sakit mcm denyut2 tajam tu..sakit dekat area tepi payudara dengan area ke arah puting tapi tak berterusan..tapi kerap..sakit hilang sakit hilang mcm tu..dalam masa yg sama sengal2 nak senggugt mcm nak period . kdg2 tak boleh tido sebb tak jumpa kdudukan tido yg selesa sebb dalam msa yg sama nk beralih badan tu mcm tak selesa sebb pinggang rasa sakit mcm period pain dan perot mcm mengeras nak kembong. makin hari makin kerap..dah hbiz period dalm 10 hari. Jangan kecam ya..sebb tiada pengalaman.. #pleasehelp #firstmom #ingintahu #firstbaby #seriusnanya #bantusharing

2 Balas

Mungkin sis dah nak hampir waktu subur/ dah masuk waktu subur. Sis boleh tryy buat OPK (Test kesuburan) dlm shopee ada jual ni atau beli dkt watson / guardian cuma mahal sikit. OPK kena test sehingga jumpe +ve means bila 2 line sama terang tu mmg sis tgh subur, peluang tinggi utk pregnant masa nii ye. Sis boleh bersama dgn husband, selang sehari bersama, tetap teruskan OPK sehigga jumpe negatif (line sebelah kiri @ color test line tu dah pudar). Bila negatif ni means sis dah masuk fasa dpo (day past ovulation). Dpo12 (hari ke 12 bila opk negatif, sis dah boleh UPT (ujian kehamilan), test pada waktu pagi bangun tidur/semasa subuh pagi. Semoga ada rezeki sis utk pregnant 🤲🏻. Saya share sini sebab pengalaman pregnant dgn buat OPK tu asbab dapat hari subur & bersama waktu subur.

1y ago

Selang 2 hari cek UPT lagi ye sis. Tgk progress kepekatan line UPT tu. Moga ada rezeki sis bulan 🤲🏻

sbbkn sis bru lps hbes period 10 hri, mcm tlalu awal utk tanda2 hamil.. tggu period delay nant check upt ye..

1y ago

klu mcm tu tggu lg 2-3 hri test lg.. gne brand yg jual kt farmasi...